Kollagén a Biocomtól
Vegán termékek a Biocomnál
Belépés

Kollagén a Biocomtól

Mi is az a kollagén?

– A kollagén a legfontosabb strukturális fehérje, amely tulajdonképpen egyben tartja a testünket, ez a „ragasztóanyagunk”. Rugalmasságot ad a bőrünknek, az ínszalagoknak-ínaknak, a porcoknak, a hajnak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak.

A étrend-kiegészítőkben lévő hidrolizált kollagén és a kollagén peptidek sokkal kisebb méretű kollagén darabok, amelyeket a szervezet még könnyebben emészt meg, így könnyebben szívódik fel és épül be a szervezetbe. A kollagén, a többi fehérjéhez hasonlóan több aminosavra bomlik a gyomorban, a vékonybélben lévő enzimek hatására. Ezek az aminosavak aztán bejutnak a véráramba, majd a májba. Azok az aminosavak, amelyeket a máj már nem hasznosít, a véráramba kerülnek és eljutnak a test többi részéhez.

Az idő megállíthatatlan

Ahogy a kor halad előre, a belső kollagén termelés lelassul. A körülbelül 35-40 éves test már elvesztette a természetes kollagén raktárainak mintegy 10-15%-át. A hiány következménye lehet a ráncok, a bőr petyhüdtsége, elvékonyodása, a törékeny haj és körmök megjelenése, az álmatlanság, a szorongás, az ízületi fájdalom (gyulladás), és a lassabb gyógyulási folyamatok.

Mire lehet jó a kollagén?

– Ha viszont pótoljuk, azaz rendszeresen fogyasztjuk a kollagén tartalmú étrend-kiegészítőket, sok mindenben segítheti a szervezetünket:

  • javíthatja a bőr egészségét,
  • segíthet enyhíteni az ízületi fájdalmakat,
  • megakadályozhatja a csontvesztést,
  • fokozhatja az izomtömeget,
  • elősegítheti a szív egészségét,
  • az egyéb egészségügyi előnyök között pedig kiemelendő, hogy a hosszútávon, rendszeresen, megfelelő mennyiségben fogyasztott kollagén támogathatja a szép bőr, haj, köröm növekedését, valamint az emésztőrendszer munkáját, és segíthet a sikeres fogyókúrában is.

Keresse a kollagén tartalmú étrendkiegészítőket és hamarosan arckrémeket is a termékek között.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.